Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 27.11. 2024
Dnes má svátek Xenie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tortellini s bylinkovo-sýrovou náplní a parmazánem

fotka Tortellini s bylinkovo-sýrovou náplní a parmazánem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Tortellini s bylinkovo-sýrovou náplní a parmazánem:

300 g hladké mouky + trochu na podsypání těsta  | 2 vejce  | 4 žloutky  | dle potřeby: voda nebo rozšlehané vejce na potření  | Náplň a dokončení:  | 300 g ricotty  | 2 vejce + 1 žloutek  | 2 hrsti usekaných čerstvých bylinek  | dle chuti: sůl a mletý pepř  | 50 g strouhaného parmazánu  | několik snítek šalvěje  | 2 lžíce másla  | 1 hrst petrželky k podávání  | dle chuti: hoblinky parmazánu

Postup přípravy receptu Tortellini s bylinkovo-sýrovou náplní a parmazánem:

Připravíme těsto, na vál poprášíme moukou, těsto zploštíme dlaní, opět poprášíme moukou a vyvalujeme pomoučeným válečkem. Těsto vyvalujeme od středu ke krajům a podle potřeby podsypáváme a obracíme. Takto postupně vyválíme placky o síle asi 2 mm a před plněním těsto přikryjeme. Pomocí skleničky nebo vykrajovátka vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm. Zbylé těsto opět zpracujeme a vyválíme. Okraje skleničky vždy smočíme ve vodě a těsto stále přikrýváme. V míse utřeme ricottu, vejce a žloutek, vmícháme parmazán, jemně usekané bylinky a podle chuti osolíme a opepříme. Do středu každého kolečka klademe lžičkou náplň, těsto přehneme a stiskneme k sobě okraje potřené vodou či vejcem. Takto připravené půlměsíčky otočíme kolem prstu a jejich okraje opět stiskneme k sobě tak, aby nám vznikl prstýnek. Tortellini vkládáme postupně do většího množství osolené vody a vaříme,dokud nevyplavou na povrch,asi 2-5 minut. Vyjmeme je z vody a necháme okapat. V pánvi rozpustíme máslo a zpěníme na něm lístky šalvěje. Tortellini před podáváním prohřejme se šalvějovým máslem. Tortellini podáváme sypané usekanou zelenou petrželkou, hoblinkami parmazánu a pepřem.


Fotky receptu Tortellini s bylinkovo-sýrovou náplní a parmazánem:

Tortellini s bylinkovo-sýrovou náplní a parmazánem
Fotky vložil: cudovluc 
Hodnocení receptu Tortellini s bylinkovo-sýrovou náplní a
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !