Postup přípravy receptu Tortellini s bylinkovo-sýrovou náplní a parmazánem:
Připravíme těsto, na vál poprášíme moukou, těsto zploštíme dlaní, opět poprášíme moukou a vyvalujeme pomoučeným válečkem. Těsto vyvalujeme od středu ke krajům a podle potřeby podsypáváme a obracíme. Takto postupně vyválíme placky o síle asi 2 mm a před plněním těsto přikryjeme. Pomocí skleničky nebo vykrajovátka vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm. Zbylé těsto opět zpracujeme a vyválíme. Okraje skleničky vždy smočíme ve vodě a těsto stále přikrýváme. V míse utřeme ricottu, vejce a žloutek, vmícháme parmazán, jemně usekané bylinky a podle chuti osolíme a opepříme. Do středu každého kolečka klademe lžičkou náplň, těsto přehneme a stiskneme k sobě okraje potřené vodou či vejcem. Takto připravené půlměsíčky otočíme kolem prstu a jejich okraje opět stiskneme k sobě tak, aby nám vznikl prstýnek. Tortellini vkládáme postupně do většího množství osolené vody a vaříme,dokud nevyplavou na povrch,asi 2-5 minut. Vyjmeme je z vody a necháme okapat. V pánvi rozpustíme máslo a zpěníme na něm lístky šalvěje. Tortellini před podáváním prohřejme se šalvějovým máslem. Tortellini podáváme sypané usekanou zelenou petrželkou, hoblinkami parmazánu a pepřem.