Vložil: | Sanysek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Toskánské kuřátko:
4 ks kuřecí čtvrtky
| 50 ml olivového oleje
| 2 ks citróny
| koření podle chuti, nejlépe Zlaté kuře nebo nějaké jiné, určené přímo na drůbež
| svazek pórku
Postup přípravy receptu Toskánské kuřátko:
1) Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme a vložíme do zapékací mísy. Směs koření promícháme s olejem a každou čtvrtku důkladně potřeme.
2) Šťávu z jednoho citrónu vymačkáme a maso s ní polijeme. Dáme péct do předehřáté trouby. Zvolna pečeme přibližně hodinu.
3) Dobře vyčištěný pórek nakrájíme šikmo na špalíčky a druhý citón na osminky. Kousky pórku a citrónu přidáme ke kuřeti zhruba po půl hodině pečení. Toskánské kuřátko servírujeme s vařenými brambory, nebo bramborovou kaší.
Fotky receptu Toskánské kuřátko:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!