15 g másla
| 75 g sušeného ovoce
| 250 g měkkého tvarohu
| 3 ks žloutky
| 50 g moučkového cukru
| 1lžička skořice
| jemně nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
| 1 ks zakysaná smetana
Postup přípravy receptu Toskánský puding:
Pudingové misky vytřeme máslem. Do mísy dáme sušené ovoce a zalijeme teplou vodou. Necháme 10 minut stát - aby se nasáklo. V míse ušledáme žloutky s tvarohem. Pak smícháme ještě s cukrem, skořicí a pomerančovou kůrou. Vše dobře promícháme.
Zcedíme sušené ovoce. Přidáme do do směsy s tvarohem a zamícháme. Pak touto směsí naplníme pudingové misky. V předehřáté troubě pečeme při 180 stupních asi 15 min. Po dopečení má být povrch tuhý - ne však hnědý. Servírujeme teplé či chlazené. Toskánský pudink před podáváním zalijeme smetanou.
Fotky receptu Toskánský puding:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!