Použité suroviny receptu Třená bábovka s kandovaným ovocem:
250 g rostliného tuku
| 250 g krupicového cukru
| 3 vejce
| 250 g měkkého tvarohu
| 250 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| citronová kůra
| 100 g kandovaného ovoce
| tuk na vymazání a mouky na vysypání formy
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Třená bábovka s kandovaným ovocem:
Změklý tuk utřeme nejprve s cukrem. Poté přidáme postupně vejce a vše vyšleháme do hladké pěny. Do hmoty zapracujeme tvaroh a prosátou moukou smícháme s práškem do pečiva. Přisypeme trochu citronové kůry a propláchnuté kandované ovoce a vše ještě jednou zamícháme. Těsto vlejeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C asi 40 min. Vychladlou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.
Tip: Do těsta zamícháme 3 lžíce kakaa nebo strouhané čokolády, kandované ovoce nahradíme hozinkami.