Postup přípravy receptu Třené buchty:
Do umíchaného másla, cukru, žloutků, citrónové kůry a tlučené vanilky nalijeme vykynutý kvásek připravený z 15 g droždí, cukru, mléka a 110 g mouky. Vše zamícháme a osolíme, těsto zahustíme podle potřeby ostatní moukou (140 g), dobře vypracujeme a dáme vykynout.
Pak těsto na pomoučeném válu vyválíme na 1 cm silný plát, nakrájíme z něj čtverečky, plníme je nádivkou (povidlová, džem, maková, tvarohová, jablková a pod.), upravíme buchtičky, složíme je do vymaštěného pekáče, přičemž je po stranách pomažeme máslem a dáme dokynout při pokojové teplotě.
Dále buchty potřeme rozpuštěným máslem i po vrchu a v dobře vyhřáté troubě je upečeme do červena. Vychladlé vyklopíme a pocukrujeme.
Fotky receptu Třené buchty:
Fotky vložil: Natural,uschi3,MichelePrg,Marci7,tvackova1