Použité suroviny receptu Třené lívanečky s třešňovou omáčkou:
300 g třešní
| 100 g třešňové marmelády
| 80 g cukru
| 1 lžíce citronové šťávy
| Těsto:
| 300 g polohrubé mouky
| 5 dl mléka (pokojové teploty)
| 2 vejce
| 60 g moučkového cukru
| 40 g másla
| špetka soli
Postup přípravy receptu Třené lívanečky s třešňovou omáčkou:
Změklé máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny (nejlépe ve šlehači). Za stálého šlehání přidáme mléko a mouku se špetkou soli a na závěr lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Na teflonovém lívanečníku z těsta upečeme lívance, které uložíme v teple. Omyté a vypeckované třešně vložíme do kastrůlku, přidáme cukr a pod pokličkou zvolna za občasného zamíchání dusíme. Po 10 minutách přidáme marmeládu a ještě chvilku bez pokličky povaříme. Když omáčka začne houstnout, stáhneme ji z ohně, přidáme citronovou šťávu, promícháme a případně dosladíme. Lívance přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Fotky receptu Třené lívanečky s třešňovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!