Použité suroviny receptu Třený chlebíčkový koláč s višněmi a mandlemi:
50 g mandlových třísek
| 1 višňový kompot asi 680 g
| 3 vejce
| dle chuti: sůl
| 125 g cukru
| 125 g měkkého másla
| 1 balíček vanilkového cukru
| 1 lžička citronové kůry
| 200 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
Postup přípravy receptu Třený chlebíčkový koláč s višněmi a mandlemi:
Hranatou chlebíčkovou formou vyložíme papírem na pečení. Na suché pánvi opražíme mandlové štěpinky a za stálého míchání mírně dohněda a odložíme stranou. Višně slijeme přes síto a necháme odkapat. Rozklepeme vejce a odělíme žloutky a bílky. Z bílku s trochu soli utřeme pevný sníh. Másla utřeme do pěny a přimícháme cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru. přidáme žloutky a vše promícháme.
Mouku smícháme s kypřicím práškem. Sníh nakupíme na žloutkový krém, přidáme mouku a velmi opatrně vše promícháme. Nakonec vmícháme višně a mandle.
Těsto vložíme do formy a dáme péct cca na 1 hod., můžeme jen pocukrovat nebo pokapat čokoládovou polevou.
Fotky receptu Třený chlebíčkový koláč s višněmi a mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!