Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Tresčí filé ve smetanové omáčce:
4 plátky filé z tresky
| 50 g másla
| 1,25 l smetany nebo lučiny
| 2 chemicky neošetřené citrony
| 1 lžíce sekaného kerblíku
| 1 lžíce sekaného estragonu
| 1 lžíce sekané pažitky
| 200 g špenátových listů
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Tresčí filé ve smetanové omáčce:
Talíř a mísu na omáčku dáme nahřát do trouby. Na teflonové pánvi rozehřejeme 20 g másla a osmahneme na něm dozlatova filé z obou stran. V malé nádobě zahřejeme smetanu (nebo Lučinu) a přidáme do ní všechno koření. Na misku nastrouháme citronovou kůru a z citronu vymačkáme šťávu. Kůru i šťávu přidáme do hrnce a důkladně vše promícháme. Špenátové listy osmahneme na máslem vymaštěné pánvi 2-3 minuty. Na talíř dáme vedle sebe plátky filé se špenátovými listy a rybu zalijeme smetanovou omáčkou.
Fotky receptu Tresčí filé ve smetanové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!