Postup přípravy receptu Tresčí závitky na sýrových topinkách:
Plátky tresky omyjeme a osušíme, posolíme, opepříme, dáme na talíř, pokapeme marinádou připravenou ze 3 lžic oleje a šťávy z jednoho citronu a necháme asi hodinu rozležet. Pak každý plátek svineme, spojíme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a usmažíme na oleji.
Z chlebíčkové veky nakrájíme 16 plátků. Mezi každé dva chlebíčky vložíme plátek tvrdého sýra, navlhčíme je mlékem, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a usmažíme. Hotové topinky klademe na mísu, na každou položíme závitek (bez párátka) a polijeme sardelovou omáčkou, kterou připravíme tak, že v hrnku zahřejeme máslo, 2 lžíce oleje, 1 lžíci vody a sardelovou pastu. Omáčku vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Pak ji nalijeme na závitky a podáváme.