Použité suroviny receptu Treska s křupavou sýrovou kůrkou:
600 g filé z tresky v celku
| sůl,pepř
| trochu citrónové šťávy
| stolní olej na vymazání pekáčku
| 150 g bylinkového sýra Almete
| 6 lžic strouhanky
| 60 g sekaných vlašských ořechů
| 6 lžic sekané petželky
| 50 g másla
Postup přípravy receptu Treska s křupavou sýrovou kůrkou:
Postup:
Filé osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do vymazaného pekáčku. Sýr smícháme se strouhankou, vlašskými ořechy a sekanou petrželkou a pevně přitiskneme k rybě. Povrch na závěr poklademe vločkami másla a pečeme v předehřáté troubě 25 minut při 200°C. Jako příloha je vhodná bageta nebo zeleninový salát.
Fotky receptu Treska s křupavou sýrovou kůrkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!