Použité suroviny receptu Treska s mandlemi a špenátem:
500 g tresky
| 4 brambory
| 2 pórky
| 150 g čerstvého špenátu
| 100 g plátků mandlí
| 100 g másla
| 0,25 l šlehačky
| 3 vejce
| 2 stroužky česneku
| olivový olej, sůl, mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Treska s mandlemi a špenátem:
Tresku očistěte a naporcujte. Pórky nakrájejte na kolečka, oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. Ve vysoké pánvi nechte rozpustit máslo, poté přidejte nakrájený pórek a brambory. Osolte a opepřete podle chuti. Osmahněte asi pět minut a zalejte vodou. V polovině vaření přidejte omyté špenátové listy a plátky mandlí. Vařte doměkka. Udělejte ze všeho kaši a dochuťte solí a pepřem. Připravte si majonézu. Z vajec použijete pouze žloutky. Stroužky česneku rozetřete a přidejte smetanu a žloutky. Našlehejte. Tresku nakrájejte na proužky. Do misek rozdělte kaši, na ni položte tresku, potřete majonézou a dejte do trouby na pět minut při teplotě stoosmdesáti stupních Celsia. Pečte dozlatova.
Fotky receptu Treska s mandlemi a špenátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!