Použité suroviny receptu Treska s olivovou krustou:
600 g filé z tresky
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 150 g černých oliv
| 400 g rajčat
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 lžička petrželky
| sůl
| pepř
| 100 ml suchého bílého vína
Postup přípravy receptu Treska s olivovou krustou:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na tenké plátky. Olivy slijeme a pokrájíme je. Filé z tresky omyjeme, osušíme a rozkrájíme na porce.
Rajčata pečlivě omyjeme, necháme krátce spařit horkou vodou a sloupneme slupku. Poté je nakrájíme na malé kostičky. Cibuli, česnek a rajčata smícháme a pokapeme je olivovým olejem. Petrželku omyjeme, necháme ji okapat, osušíme a nasekáme ji nadrobno. Petrželku přidáme k cibuli a k rajčatům. Směs osolíme a opepříme.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Filé poklademe do vymaštěné zapékací formy a rozložíme na něj směs oliv s rajčaty. Vše přelijeme 100 ml suchého bílého vína a zapékáme asi 20 minut. Podáváme se zelenými fazolkami.
Fotky receptu Treska s olivovou krustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!