Použité suroviny receptu Treska v parmazánovém těstíčku:
800 g tresky
| sul
| 1 ks citron
| 2 ks žloutky
| 250 g hl.mouky
| 50 g stouh.parmazánu
| 50 g nasek.mandlí
| olej na smažení
| zelenina a bylinky na zdobení
Postup přípravy receptu Treska v parmazánovém těstíčku:
Tresku omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce, které osolíme a pokameme cit.štávou. Žloutky dáme do mísy a vymícháme je s 300 ml vody. Přisypeme asi 2-3 lžíce mouky, parmazán a mandle a ze všech přísad vyšleháme těstíčko. Lechce je osolíme a opět promícháme. Zbylou mouku nasypeme na prkénko. Porce tresky nejprve obalíme v mouce, pak v těstíčku a ihned je vkládáme do rozpáleného oleje v pánví. Osmažíme je z obou stran dozlatova, vyjmeme a necháme okapat. Treska v parmazánovém těstíčku se podává s brambory.
Fotky receptu Treska v parmazánovém těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!