700 g tresky
| šťáva ze 2 citronů
| mletý pepř
| 1,5 dl světlého 10° piva
| 25 g másla
| 1 velká cibule
| 2 lžíce polohrubé mouky
| 4 lžíce nasekané petrželky
Postup přípravy receptu Treska v pivu:
Tresku očistíme, rozdělíme na porce, vložíme do ploché nádoby, osolíme, opepříme a zalijeme citronovou štávou. Necháme 1 hodinu při pokojové teplotě odležet. Pak zalijeme pivem a vaříme v mikrovlnce 6 minut při plném výkonu. Máslo a nadrobno nakrájenou cibuli vložíme do druhé nádoby, přikryjeme a 3 minuty vaříme při plném výkonu. Potom přidáme mouku a šťávu z tresky. Bez přikrytí vaříme 4 minuty při plném výkonu. V průběhu vaření dvakrát zamícháme, nakonec přidáme petrželku. Touto omáčkou zalijeme tresku a vaříme ještě 1 minutu při plném výkonu. Před podáváním necháme ještě 4 minuty stát. Podáváme s vařeným bramborem.
Fotky receptu Treska v pivu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!