Uvedeme do varu dostatečné množství vody a rýži uvaříme podle pokynů uvedených na obalu. Rybí filé důkladně omyjeme a osušíme. Pak je pokapeme citronovou šťávou a dochutíme solí a pepřem. Poté je rozdělíme na čtyři části a vložíme do vymaštěné formy.
papriku, pórek a mrkev očistíme a oloupeme. Papriku nakrájíme na drobné nudličky, pórek na tenká kolečka, mrkev najemno nastrouháme. Troubu předehřejeme na 175 °C.
V hrnci rozehřejeme máslo a nejprve na něm osmahneme zeleninu. Pak postupně vmícháme uvařenou rýži, nastrouhaný ementál a pokrájenou pažitku. Podle potřeby a chuti osolíme a opepříme.
Z takto připravené rýžové hmoty oddělíme zhruba polovinu, jíž potřeme filé a pečeme je v rozehřáté troubě asi 30 minut. Pokrm podáváme se zbylou rýží, kterou můžeme ještě nazdobit pórkovou natí nebo petrželkou.
Fotky receptu Treska v rýžovém obalu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!