Postup přípravy receptu Treska ve špenátu:
1) Předehřejeme si troubu na 160°C, zapékací misku vymažeme zlehka máslem.
2) Filety osolíme, opepříme z obou stran a naskládáme vedle sebe do misky.
3) Do rozmražených protlaků, ze kterých jsme odstranili přebytečnou vodu, vmícháme 2 žloutky, osolíme, opepříme a přidáme ušlehaný sníh z bílků (kdo spěchá, dá tam vejce celé, ale není to ono).
4) Špenát rovnomětně natřeme na filety. Misku přikryjeme alobalem a vložíme do trouby cca na 25 min. Poté dopečeme odkryté tak 10 - 15 min.
Jako příloha se hodí brambory v jakékoliv úpravě.
Pokud máme doma sýr, lze rozložit na špenát na závěr pečení. Kdo rád pikantnější pokrmy, potře filety před pokrytím špenátem pikantní hořčicí nebo křenem.