Vložil: | Natural |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 33 |
|
|
Použité suroviny receptu Třešně v pálence:
1 kg třešní
| 400 g želírovacího cukru
| 4 tyčinky skořice
| dle chuti: proužky citronové kůry
| 750 ml třešňovice
Postup přípravy receptu Třešně v pálence:
Třešně dobře omyjeme, necháme v sítu okapat a zbavíme stopek. Připravíme si dvě větší čisté sklenice se šroubovacím uzávěrem, na dno nasypeme želírovací cukr a poté dovnitř naaranžujeme skořici s citronovou kůrou. Do každé sklenice dáme připravené třešně a zalijeme je třešňovicí tak, aby byly všechny potopené, a pak sklenice uzavřeme. Uložíme do chladu a temna na 2 měsíce, aby se cukr důkladně rozpustil.
Zpočátku obden sklenicemi lehce potřeseme a kontrolujeme, zda nám nemizí a někdo neupíjí!
Takto naložené třešně mají trvanlivost 1 rok!
Fotky receptu Třešně v pálence:
Fotky vložil: Mangovka,MichelePrg,epospa,LI0NESS,Aksuna,filipi,vilka