200 g másla
| 250 g cukru
| 6 vajec
| 1 špetka soli
| z 1 citronu kůra
| 1/2 lžičky mleté skořice
| 100 g mletých lískových oříšků
| 100 g mletých mandlí
| 150 g polohrubé mouky
| 1 lžička kypřicího prášku
| 200 g čokoládového prášku
| 300 g vypeckovaných třešní
| 2 lžíce kakaa
| 2 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu Třešňový koláč s kakaem:
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou strouhankou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně přimícháme žloutky, sůl, citrónovou kůru, skořici, oříšky, mandle a prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně jej vmícháme do těsta. Nakonec vmícháme čokoládový prášek.
Těsto naplníme do formy a narovnáme na něj třešně. Pečeme asi hodinu na druhé příčce odspodu. Upečený koláč necháme vychladnout na kuchyňské mřížce a posypeme práškovým cukrem. Na koláč položíme papírový krajkový ubrousek, posypeme kakaem a ubrousek opatrně odstraníme.
Fotky receptu Třešňový koláč s kakaem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!