Použité suroviny receptu Třešňový koláč s mandlemi:
250 g hladké mouky
| 125 g másla nebo Hery
| 80 g cukru
| dle chuti: kůra z půlky citrónu
| 0,12 l mléka
| 1 kg třešní
| 1 ks skořicového cukru
| 4 lžíce strouhanky
| 4 lžíce mandlí
Postup přípravy receptu Třešňový koláč s mandlemi:
Změklé máslo (ale ne zahřáté, těsto by bylo tuhé), citrónovou kůru a studené mléko vmícháme do mouky, ale nehněteme. Těsto necháme v chladu asi 20 minut odpočinout.
Pak je rozválíme jen s malým množstvím mouky na posypání valu a dáme do vymazané formy s okrajem. Třešně omyjeme, odpeckujeme a poklademe na těsto. Skořicový cukr promícháme se strouhankou, s nastrouhanými mandlemi a nasypeme na třešně. Koláč pečeme při střední teplotě trouby 35-40 minut.
Fotky receptu Třešňový koláč s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!