dle potřeby: strouhanka na vysypání
| dle potřeby: tuk na vymazání
| na ozdobu:
| 10 g lískové lupínky
| 6 g umělé práškové sladidlo
| těsto:
| 2 ks vejce
| 60 g ovocný cukr
| 80 g dětská krupice
| dle chuti: sůl
| 75 g máslo
| 100 g mleté lískové oříšky
| 370 ml třešně pro diabetiky
| 1 lžička prášek do pečiva
Postup přípravy receptu Třešňový srnčí hřbet:
Třešně vyklopíme na síto a necháme okapat. Cukr, změklé máslo a špetku soli utřeme do pěny a postupně přidáváme vejce. Mleté oříšky, krupici a prášek do pečiva smícháme a přidáme do pěnové hmoty. Důkladně promícháme a nakonec přidáme okapané třešně.
Formu na srnčí hřbet pečlivě vymažeme tukem a vysypeme jemnou strouhankou. Naplníme těstem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C přibližně na půl hodiny. Pak třešňový srnčí hřbet vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Lupínky z lískových ořechů nasucho opražíme a společně s práškovým sladidlem jimi třešňový srnčí hřbet ozdobíme.
Fotky receptu Třešňový srnčí hřbet:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!