4 hrsti čerstvých květů třezalky
| šťáva z 1 citronu
| 1/2 l vody
| 1 kg přírodního hnědého cukru
| 2 oloupané citrony nakrájené na kostičky
Postup přípravy receptu Třezalkový med:
4 hrsti čerstvých květů třezalky, které prosypeme přírodním třtinovým cukrem a pokapeme šťávou z jednoho citronu. Vše promícháme a necháme na chladném místě 15 hodin odležet. Potom zalijeme 1/2 litru studené převařené vody a necháme v chladu do druhého dne louhovat. Druhý den květy s vodou svaříme a po vychladnutí dobře přecedíme. Získanou tekutinu svaříme s 1 kg přírodního hnědého cukru a s dvěma oloupanými citrony nakrájenými na kostičky. Necháme vychladnout. Poté opět pomalu zahříváme a před dosažením varu odstavíme. Zase necháme vychladnout a znovu zahříváme, až tekutina "zmedovatí". Horký třezalkový med naplníme do malých skleniček, které obrátíme dnem vzhůru. Třezalkový med je dobrou prevencí v době respiračních onemocnění, má zklidňující účinky.
Fotky receptu Třezalkový med:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!