Základ (je pro všechny barvy stejný):
| 2 plátky želatiny
| 100 g lučiny
| 1 lžíce moučkového cukru
| 50 ml mléka
| 100 ml smetany ke šlehání
| Bílá náplň:
| 50 g bílé čokolády
| Mléčná náplň:
| 50 g mléčné čokolády
| Tmavá náplň:
| 50 g hořké čokolády
| Dohotovení:
| rybíz na ozdobu
| olej na vymazání a moučkový cukr na vysypání formiček
Postup přípravy receptu Tříbarevné bábovičky:
Všechny tři krémy připravíme postupně, stejným způsobem. Liší se jen barvou, a to podle druhu přidané čokolády. Začneme tím, že želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Formičky vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. V misce utřeme lučinu s cukrem. Mléko svaříme, necháme trochu zchladnout, přidáme želatinu a rozpustíme ji. Všechnu čokoládu rozlámeme na menší kousky. Želatinu, lučinu a šlehačku rozdělíme na tři díly. V jedné části želatiny rozpustíme bílou, v druhé části světlou a ve třetí tmavou čokoládu. Čokoládou ochucenou želatinu přilijeme k lučině s cukrem a rozmícháme. Nakonec do každé části krému zlehka vmícháme šlehačku. Krémy postupně vrstvíme do misek a necháme ztuhnout v chladničce. Pak opatrně vyklopíme a ozdobíme rybízem nebo nějakým jiným čerstvým ovocem.
Fotky receptu Tříbarevné bábovičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!