Tartar s pošírovaným křepelčím vejcem:
Tuňáka si nakrájíme na malé kostky a přidáme nakrájenou šalotku, pažitku, osolíme, opepříme a přidáme trochu
kvalitního olivového oleje. Jako doplněk dáme pošírované křepelčí vejce.
Tataki s bílou ředkví a wasabi:
Z tuňáka si nakrájíme malé obdélníky, osolíme a opepříme, zprudka opečeme ze všech stran tak, aby vnitřek zůstal úplně syrový. Taková úprava ryby se nazývá tataki. Jako doplněk si připravíme bílou ředkev nakrájenou na julienne, kterou dáme do ledové vody, aby zkřehla.
Špíz na citronové trávě v teriaki sosu:
Na citronovou trávu napíchneme kousek tuňáka, osolíme a opepříme. Těsně před podáváním opečeme a servírujeme
s teriaki sosem.
K tomuto předkrmu se hodí suché nebo polosuché víno se střední až vyšší kyselinou. Tělnatější projev
s ovocnou kyselinou, šťavnaté, svěží víno.
Zdroj:
www.ruzove.cz