Těsto:
| 180 g hladké mouky
| 120 g hery
| 60 g cukru krupice
| 1 žloutek
| Kokosová hmota:
| 170 g kokosu
| 1 celé vejce
| 150 g moučkového cukru
| 3 lžíce rumu
| 60 g vlažného 100% tuku
| Na potření:
| rybízová marmeláda
| čokoládová poleva
Postup přípravy receptu Trvanlivé kokosové řezy:
Suroviny na těsto zpracujeme v těsto a necháme v chladu chvíli odpočinout (je to těsto lineckého typu), tence rozválíme na pečící papír a upečeme do růžova. Upečené potřeme pikantní rybízovou marmeládou. Pak si připravíme kokosovou hmotu smícháním všech surovin. Potřeme jí upečený plát a necháme do druhého dne oschnout. Druhý den polejeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem. Po ztuhnutí polevy krájíme ostrým nožem namočeným v horké vodě na malé obdélníčky, trojúhelníčky nebo čtverečky.
Vydrží skutečně velmi dlouho (pokud je uchráníte před strávníky), já je peču i na svatby nebo Vánoce jako cukroví.