Vložil: | Torta |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
![2.33/10, hlasovalo 3 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.33/10, hlasovalo 3 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.33/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Tukový jablečný závin:
1 Stella (nebo cokoliv, co používáte jako náhradu za smetol)
| 40 dkg hl. mouky
| 1 vajíčko
| 2 dcl mléka
| 3/4 lžičky soli
| 1 lžíce octa
| 1 rozšlehané vejce na potření
| 1 hrst sezamového semínka na posypání
| Náplň:
| dle potřeby: oloupané strouhané jablka lehce vymačkané, možno přidat i půlené vypeckované švestky
Postup přípravy receptu Tukový jablečný závin:
Tuk nastrouháme, přidáme mouku, sůl, mléko, vajíčko, ocet a vypracujeme těsto. To dáme do lednice ztuhnout nejméně na 2 hodiny. Z těsta vyválíme dvě cca 60 cm dlouhé nohavice, které ve středem naplníme odpovídajícím množstvím jablek, případně poklademe půlenými švestkami (moc dobré) a posypeme cukrem a skořící dle chuti a kyselosti jablek. Nohavici zavineme a opatrně přemístíme na plech s pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem. Pečeme, dokud nezrůžoví.
Fotky receptu Tukový jablečný závin:
Fotky vložil: Mangovka,hlouskova,hanina51