Zelí rozkrojíme na osminy a odřízneme košťál. Papriku a zelí pak nakrájíme na menší proužky. Mrkev a cibuli nakrájíme na kolečka.
Zeleninu dáme do velkého hrnce a napustíme do něj tolik vody, aby byla všechna zelenina zcela ponořená, přidáme zeleninový bujón a vaříme asi 40 minut. Zatím si pokrájíme rajčata na kostky a přidáme do vývaru a vaříme na mírném ohni pod pokličkou přibližně dalších 20 minut dokud není všechna zelenina měkká. Tukožroutskou polévku dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Tukožroutká polévka je vhodná při redukčí dietě.
Vyzkoušejte další báječné recepty na tukožroutskou polévku:
Bramborová dýňová (tukožroutská)Ostrá zeleninová tukožroutská polévkaTukožroutská polévka s mrkvíTukožroutská zeleninová polévka