Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Tuňák burger :
2 ks vejce
| 1 lžíce kopru, posekaného (nebo 1 lžička sušeného)
| 1 lžíce křenu
| špetka soli
| 2 ks zelené šalotky, na jemno pokrájené
| 1 lžíce rostlinného oleje
| 4 ks plnozrnné velké, kulaté housky
| 75 g strouhanky
| 2 lžičky hořčice (kremžské)
| 1/4 lžičky pepře
| 300 g tuňáka
| 1 ks řapík cerelu, na jemno pokrájený
| dle chuti (nemusi být) potočnice, alfalfa, nebo nějaký jemný druh salátu na ozdobu
Postup přípravy receptu Tuňák burger :
V míse trochu našlehat vejce, smíchat strouhanku, kopr, hořčici, křen, pepř a sůl. Slít tuňákové konzervy a zamíchat rybu do mísy spolu s šalotkou a celerem. Utvořit čtyři 1 cm. tlusté kulaté placičky.
Osmažit je na rozehřátém oleji na středním ohni po asi 5 min. na každé straně, až jsou zlatově hnědé. Vložit je do rozkrojených housek a ozdobit potočnicí.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Tuňák burger :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!