Vložil: | jit |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Tuňák na dřevěném uhlí s paprikovým pyré:
4 steaky z tuňáka
| jemně nastrouhanou kůru a šťávu z limetky
| 2 lžíce olivového oleje
| sůl
| čerstvě mletý černý pepř
| limetkové měsíčky
| křupavý chléb k podávání
| Paprikové pyré:
| 2 červené papriky rozpůlené
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 malá cibule
| 1 stroužek česneku, rozetřený
| 2 čerstvé chilli papričky
| 1 krajíc chleba bez kůrky, rozkrájený na kostičky
| sůl
Postup přípravy receptu Tuňák na dřevěném uhlí s paprikovým pyré:
Tuňáka zbavíme kůže a porce rozložíme v jedné vrstvě do široké mísy. Přidáme kůru a šťávu z limetky, polijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Přikryjeme potravinovou folií a necháme odpočinout v ledničce do grilování. Půlky paprik potřeme olivovým olejem a grilujeme na horkém grilu slupkou dolů dokud nezačnou černat. Cibuli i se slupkou grilujeme, dokud nezhnědne. Necháme papriky a cibuli vychladnout, až je udržíme v ruce, pak je oloupáme. Grilované papriky a cibuli s česnekem, chilli papričkami, chlebem a olivovým olejem dáme do robotu a umixujeme dohladka. Sůl dle chuti. Tuňáka vyndáme z marinády a grilujeme ho na horkém grilu asi 10 minut, dokud nebude zlatavě hnědý. Jednou otočíme.
Fotky receptu Tuňák na dřevěném uhlí s paprikovým pyré:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!