Postup přípravy receptu Tuňák s avokádovou omáčkou:
Olej našleháme s citronovou šťávou, nadrobno nakrájenou kůrou, solí a pepřem. Do této marinády přidáme kapary, vložíme tuňáka a necháme zakryté marinovat 10 minut. Mezitím připravíme omáčku. Avokáda rozpůlíme, vyjmeme pecku, oloupeme je, nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, pokapeme citronem a promícháme. Přidáme nasekané cibulky, jogurt a estragon, osolíme a opepříme, promícháme a odložíme stranou. Steaky z tuňáka vyjmeme z marinády, odstraníme z nich kapary, vložíme je do rozehřáté pánve a opékáme asi 3 minuty z každé strany, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Každý steak ozdobíme lžičkou kaparů z marinády a podáváme s avokádovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.