Postup přípravy receptu Tuniské briki:
Z mouky, soli a trochy oleje zaděláme těsto, které necháme 60 minut odpočívat. Potom krouživými pohyby přihněteme do těsta po částech vodu. Těsto by mělo být o něco málo řidší než těsto, jaké připravujeme na závin. Měděný kruhový tác obrátíme dnem vzhůru a položíme plynový hořák, lehce potřeme olejem, a těstem upraveným do tvaru koule se plechu zlehka dotýkáme tak, aby se na povrchu utvořila kompaktní vrstva. Plát upečeného těsta sloupneme a pokračujeme dál, tentokrát však už měděný tác nemastíme. Hotové pláty, které jsme dostatečně potřeli olejem, lze uchovat zabalené až 3 dny. Před podáváním plníme nakrájeným vařeným kuřecím masem, sypeme sekanou petrželovou natí a krájenou cibulí. Navrch rozklepneme vejce, okraje přehneme a celý čtverec přeložíme přes roh. Okamžitě smažíme v rozpáleném oleji tak, aby vejce zůstalo poloměkké.