Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 05.02. 2025
Dnes má svátek Dobromila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Tuniské briki

fotka Tuniské briki
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 110 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Tuniské briki:

500 g hrubé mouky  | - sůl  | - voda  | - olej  | 200 g kuřecího masa  | - petrželová nať  | 1 cibule  | 4 vejce

Postup přípravy receptu Tuniské briki:

Z mouky, soli a trochy oleje zaděláme těsto, které necháme 60 minut odpočívat. Potom krouživými pohyby přihněteme do těsta po částech vodu. Těsto by mělo být o něco málo řidší než těsto, jaké připravujeme na závin. Měděný kruhový tác obrátíme dnem vzhůru a položíme plynový hořák, lehce potřeme olejem, a těstem upraveným do tvaru koule se plechu zlehka dotýkáme tak, aby se na povrchu utvořila kompaktní vrstva. Plát upečeného těsta sloupneme a pokračujeme dál, tentokrát však už měděný tác nemastíme. Hotové pláty, které jsme dostatečně potřeli olejem, lze uchovat zabalené až 3 dny. Před podáváním plníme nakrájeným vařeným kuřecím masem, sypeme sekanou petrželovou natí a krájenou cibulí. Navrch rozklepneme vejce, okraje přehneme a celý čtverec přeložíme přes roh. Okamžitě smažíme v rozpáleném oleji tak, aby vejce zůstalo poloměkké.


Fotky receptu Tuniské briki:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Tuniské briki
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !