Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Turecký jehněčí pilaf

fotka Turecký jehněčí pilaf
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Turecký jehněčí pilaf:

hrst piniových oříšků (nebo mandlových lupínků)  | 1 lžíce olivového oleje  | 1 velká cibule, nakrájená na půlkolečka  | 2 kousky skořice, rozlámané  | 500 g libového jehněčího masa nakrájeného na menší kostky  | 250 g rýže basmati  | 1 kostka drůbežího vývaru rozpuštěného v 500 ml horké vody  | 12 sušených meruněk  | hrst čerstvých lístků máty, nasekaných  |  sůl, pepř

Postup přípravy receptu Turecký jehněčí pilaf:

Ve velkém silnostěnném kastrolu nasucho opražíme piniová semínka. Vsypeme je na talíř a do kastrolu vlijeme olej. Až se zahřeje, dozlatova na něm osmažíme cibuli a skořici. Zvýšíme teplotu a po částech přidáváme maso. Mícháme, aby se opeklo stejnoměrně. Pak přisypeme rýži a minutu za stálého míchání smažíme.
Zalijeme vývarem, vsypeme meruňky, osolíme a opepříme. Přiklopíme a asi 12 minut zvolna vaříme, až se tekutina vsákne do rýže a ta změkne. Ihned podáváme posypané piniovými oříšky a mátou.


Fotky receptu Turecký jehněčí pilaf:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Turecký jehněčí pilaf
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !