Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Turecký jehněčí pilaf:
hrst piniových oříšků (nebo mandlových lupínků)
| 1 lžíce olivového oleje
| 1 velká cibule, nakrájená na půlkolečka
| 2 kousky skořice, rozlámané
| 500 g libového jehněčího masa nakrájeného na menší kostky
| 250 g rýže basmati
| 1 kostka drůbežího vývaru rozpuštěného v 500 ml horké vody
| 12 sušených meruněk
| hrst čerstvých lístků máty, nasekaných
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Turecký jehněčí pilaf:
Ve velkém silnostěnném kastrolu nasucho opražíme piniová semínka. Vsypeme je na talíř a do kastrolu vlijeme olej. Až se zahřeje, dozlatova na něm osmažíme cibuli a skořici. Zvýšíme teplotu a po částech přidáváme maso. Mícháme, aby se opeklo stejnoměrně. Pak přisypeme rýži a minutu za stálého míchání smažíme.
Zalijeme vývarem, vsypeme meruňky, osolíme a opepříme. Přiklopíme a asi 12 minut zvolna vaříme, až se tekutina vsákne do rýže a ta změkne. Ihned podáváme posypané piniovými oříšky a mátou.
Fotky receptu Turecký jehněčí pilaf:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!