Použité suroviny receptu Tvarohová žemlovka s rozinkami:
5 dl mléka
| 6 žemlí
| 4 jablka
| 250 g měkkého tvarohu
| 3 vejce
| 100 g másla
| 50 g rozinek
| 50 g cukru
| sáček vanilkového cukru
| skořice
| sůl
Postup přípravy receptu Tvarohová žemlovka s rozinkami:
Žemle a oloupaná jablka nakrájíme na plátky. Tvaroh smícháme s cukrem, rozinkami a s jedním vejcem. Zbylá vejce zakvedláme se špetkou solí a vanilkovým cukrem do mléka. Žemle namáčíme v ochuceném mléce a klademe do vymazané zapékací firmy, střídáme vrstvu žemlí, tvarohu a jablek. Vrstvy podle chuti poprášíme skořicí, zakončíme vrstvou žemlí. Máslo nastrouháme nahrubo spolu s několika plátky jablek a poklademe na vrch žemlovky, pečeme při 190 C asi půl hodiny.