Postup přípravy receptu Tvarohové ranečky z listového těsta :
Listové těsto vyválíme nebo jen rozvineme (podle toho, v jaké úpravě se prodává) a nožem ho nařežeme na čtverečky o velikosti tak 10x10 cm. Můžeme i menší, záleží na naší zručnosti. Neroztahujeme, je lepší, když je těsto širší. Když je moc tenké, může se nám stát, že jej při plnění protrhneme a náplň nám při pečení vyteče. Tvaroh si smícháme s cukrem a rozinkami, jablko nastrouháme najemno a přidáme trochu skořice. Pomocí lžičky klademe na čtverečky z listového těsta vždy malou lžičku ochuceného tvarohu a na ni přibližně stejné množství jablka se skořicí. Potom konce čtverečku spojíme tak, aby nám vznikl raneček. Je nutné těsto dobře spojit, aby nám náplň při pečení nevytekla. Hotové ranečky naskládáme na pečící papír, potřeme vajíčkem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 C asi 15 minut. Před podáváním posypeme cukrem. Náplň můžeme různě obměňovat.