Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tvarohovo-smetanový koláč de luxe

fotka Tvarohovo-smetanový koláč de luxe
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 100 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Tvarohovo-smetanový koláč de luxe:

Těsto:  | 25 g změklého másla  | 25 g strouhanky  | 1 lžička cukru krystal  | náplň:  | 2 balíčky plnotučného tvarohu (lepší je zabalený než ve vaničce, není tak vodnatý)  | 1 smetana ke šlehání  | 230 g cukru krystal  | 2 vejce  | 40 g hladké mouky  | 1 a 1/2 lžičky vanilkové tresti  | 75 g rozinek  | dle chuti: mletý nebo celý muškátový oříšek na postrouhání

Postup přípravy receptu Tvarohovo-smetanový koláč de luxe:


Nejdříve si připravte chuťové buňky, tehle koláč je opravdu bomba. Ale budete si na něj muset chvíli počkat. Tak si mezitím dejte třeba dvojku vína nebo něco dobrého. Takže kulatou dortovou formu (s odnímatelným dnem) o průměru ca 20 cm (to je jedno jestli máte větší nebo menší) si vymažte změklým máslem (já jsem si ho rozpustila na 30 s v mikrovlnce, bylo tak akorát na rychlé popatlání formy) Strouhanku promíchejte s cukrem a vysypte touto směsí formu (přebytek nechte na dně, rovnoměrně). Nyní si připravte náplň. V robotu si promíchejte tvaroh s cukrem, přidejte vejce a smetanu a mouku a vanilku (nemusí být). Nyní vlijte přes vařečku nebo lžíci do formy (abyste příliš neporušili strouhanku). Posypte rovnoměrně rozinkami a mírně je zatlačte lžící do náplně. Povrch posypte mletým muškátovým oříškem (nebo postrouhejte čerstvým). Formu postavte na pečicí plech a pečte na ca 180 °C 45 minut. Okraje lehce vyběhnou a koláč by se měl třást jako puding když s formou zahýbete. Vypněte troubu a otevřete (zapřete např. vařečkou) a nechte pomalu chladnout ještě dalších 45 minut. Poté dejte do lednice a nechte ztuhnout. A poté vyndejte z lednice a nechte opět nasát pokojovou teplotu. Že se vám ten konec zdá příliš dlouhý? Upřímně, u nás byla koláče polovina už po vytažení z trouby.


Fotky receptu Tvarohovo-smetanový koláč de luxe:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Tvarohovo-smetanový koláč de luxe
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka