Použité suroviny receptu Tvarohový chlebíček s mákem a višněmi:
250 ml smetany ke šlehání
| 200 g višní
| 500 g měkkého tvarohu
| 200 g moučkového cukru
| 2 vanilkové cukry
| 100 g mletého máku
| 20 g želatiny
| 100 ml vody (na želatinu)
| 400 g cukrářských piškotů
| olej a moučkový cukr na formu
Postup přípravy receptu Tvarohový chlebíček s mákem a višněmi:
Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Vychlazenou smetanu vyšleháme dotuha. Opláchnuté a okapané višně odstopkujeme, popř. vypeckujeme. Ve větší misce rozmačkáme tvaroh s moučkovým a vanilkovým cukrem. Do směsi smícháme namletý mák a ušlehanou šlehačku. Želatinu namočíme do studené vody a 5 minut necháme nabobtnat. Poté ji zahřejeme téměř k bodu varu (nesmí vařit!) a horkou vlijeme do tvarohové směsi. Dobře promícháme. Na dno formy rozetřeme část tvarohové směsi. Poklademe ji částí višní a piškotů a dáme další vrstvu tvarohu. Postup opakujeme. Poslední vrstvu tvoří piškoty. Chlebíček uložíme do chladničky.
Fotky receptu Tvarohový chlebíček s mákem a višněmi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!