Použité suroviny receptu Tvarohový dort Espresso :
40 g másla
| 300 g mletých lískových oříšků
| 240 g cukru
| 6 polévkových lžic hotového capuccina
| 400 g smetanového čerstvého sýra typu Cottage
| 1 balení pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
| 4 vejce
| 250 g tvaroh
| 100 g smetany ke šlehání
| několik kávových zrnek na ozdobu
Postup přípravy receptu Tvarohový dort Espresso :
Tuk rozpustíme a zchladíme, 250 g lískových oříšků, 40 g cukru, 2 polévkové lžíce capuccina a tekutý tuk důkladně prohněteme. Formu vymažeme tukem. Ořechovou hmotu rozetřeme po dně formy, pořádně ji přimáčkneme ke dnu a k okrajům. Necháme 30 minut odpočívat v chladu. Tvaroh s čerstvým sýrem vymícháme dohladka. Zbývající cukr, pudinkový prášek, vejce a capuccino vmícháme do tvarohu. Hmotu rozetřeme na ořechový korpus. Pečeme v předem vyhřáté troubě po dobu asi 35-40 minut. Zbývající ořechy nasypeme na horní koláč a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme a naplníme jí zdobící sáček. Šlehačkou a kávovými zrny dort ozdobíme.
Fotky receptu Tvarohový dort Espresso :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!