200 g polohrubé mouky
| 150 g másla
| 1 žloutek
| 70 g cukru moučky
| sůl
| 1 kypřící prášek
| 5 bílků
| cukr
| 300 g tvarohu
| 250 g uvařených brambor
| 60 g másla
| 200 g cukru moučky
| citronová šťáva
Postup přípravy receptu Tvarohový kepír:
Mouku prosijeme a smícháme se solí, máslem, žloutkem a vypracujeme v hladké těsto. Vlhkou rukou těsto roztlačíme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Brambory důkladně prolisujeme, přidáme tvaroh, citronovou šťávu, máslo, cukr moučku a všechno vymícháme v hladkou masu. Na těsto natřeme krém a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Na upečený koláč rozetřeme sníh z bílků a trošky cukru. Koláč ještě vrátíme na pár minut do trouby.
Fotky receptu Tvarohový kepír:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!