6 plátků čiré želatiny
| 150 g šlehaného tvarohu
| 275 g cukru
| troška soli
| 125 g smetany ke šlehání
| 2 ks bílky
| 250 g malin (nebo jahod)
| 100 g višní
| šťáva z 1 citronu
| 1 ks vanilkový cukr
| na ozdobu - lístky meduňky
Postup přípravy receptu Tvarohový pudink:
Želatinu namočíme do studené vody. Dohladka rozmícháme tvaroh s cukrem a solí. Ušleháme smetanu a odděleně ušleháme bílky. Vymačkanou želatinu podle návodu rozpustíme a po kapkách vmícháme do tvarohu. Postupně přidáváme tuhou šlehačku a pevný bílkový sníh. Tvaroh naplníme do pudinkových formiček a vložíme je na 1 hodinu do chladničky. Zbývající cukr svaříme ve 125 ml vody a dáme vychladit. Poté do sirupu vložíme višně, 12 malin (či jahod) odložíme stranou a zbylé rozmixujeme s citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. Malinové pyré nalijeme na dezertní talířky a doprostřed opatrně vyklopíme tvarohový pudink. Obložíme višněmi a mandlemi
Fotky receptu Tvarohový pudink:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!