Postup přípravy receptu Tvarohový závin s třešněmi :
Droždí rozdrobíme do širší mísy a rozetřeme jej se lžičkou cukru, lžící mouky a lžící vlažného mléka. Ke kvásku přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto. Mělo by být lesklé, hladké a nemělo by se chytat mísy. Povrch těsta poprášíme moukou, přikryjeme je utěrkou a dáme kynout na teplé místo. Třešně omyjeme, osušíme, odtrháme stopky a vypeckujeme je. Pokud použijeme kompot, scedíme ho a necháme dobře okapat. Připravíme si náplň: Do mísy dáme 2 žloutky a utřeme je s cukrem a máslem a přimícháme tvaroh. Ušleháme tuhý sníh ze 3 bílků a lehce ho vmícháme do náplně.
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, necháme ještě krátce kynout a pak ho potřete náplní, kterou posypeme třešněmi a sekanou mátou. Závin srolujeme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Opět necháme krátce vykynout. V hrnku rozšleháme žloutek s trochou vody a povrch těsta potřeme štětcem nebo mašlovačkou. Závin dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, po 10 minutách teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dozlatova asi 30 - 40 minut. Vychladlý závin posypeme cukrem a nakrájíme na řezy.