Postup přípravy receptu Tygří krevety pečené na másle s česnekem a tomaty:
Čerstvé krevety musíme zbavit krunýře. Máme-li ,,drobečky", uděláme to klidně až při jídle, ale u obřích je dobré udělat to před vařením. Vezmeme tedy krevetku po krevetce, na břišní straně ji kuchyňskými nůžkami nastřihneme krunýř a sloupneme ho. Pak nařízneme uprostřed hřbet a vytáhneme střívko.
Opereme rajčátka a rozpůlíme je. Česnek oloupeme a připrevíme k propasírování. Petrželku najemno nasekáme a z rozmarýnu otrháme lístečky.
V hluboké pánvi rozpustíme máslo. Přihodíme krevety a opečeme je z obou stran, až krásně zrůžoví. Nepečeme je příliš prudce ani dlouho. Musí být křehké a dlouhým vařením spíš tvrdnou.
Asi po dvou minutách přidáme prolisovaný česnek, rajčata a bylinky. Ještě krátce prohřejeme, nejvýš však 5 minut, a můžeme servírovat. Naložíme na talíř kopičku rajčat a na ně krevety i se šťávou z pánve. Nejvíc k tomu bude chutnat bílý chléb a sklenka bílého vína.