600 ml vývaru z bujónu
| 1 velká cibule
| 3 lžíce sladké smetany
| 40 g hladké mouky
| 40 g másla
| 1 lžička tymiánu
| 5 zrnek pepře
| 5 zrnek nového koření
| 2 bobkové listy
| sůl
Postup přípravy receptu Tymiánová omáčka:
Cibuli nakrájíme najemno. V kastrolku na másle osmahneme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme za stálého míchání vývarem, přidáme tymián, pepř, nové koření, bobkový list a osolíme. Přivedeme k varu. Zvolna vaříme za stálého míchání 20 minut. Hotovou omáčku propasírujeme přes síto a dochutíme. Nakonec omáčku zjemníme sladkou smetanou. Podáváme ke zvěřině.
Fotky receptu Tymiánová omáčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!