Použité suroviny receptu Tyrolská petrželová polévka se šunkou:
800 g petržele
| 50 g másla
| 3 brambory
| 1/2 pórku
| 600 ml zeleninového vývaru
| 200 ml sladké smetany
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce cit. šťávy
| dle chuti: pažitka
| 100 g plátkové šunky
Postup přípravy receptu Tyrolská petrželová polévka se šunkou:
Petržel a brambory oloupeme, omyjeme a nakríjíme. Pórek nakrájíme na nudličky. Zeleninu a brambory osmahneme na rozpuštěném másle, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Polévku odstavíme, vmícháme do ní smetanu a rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Plátky šunky stočíme do válčku a nakrákíme do spirálek. Polévku rozdělíme do talířů a zdobíme spirálkami šunky a nasekanou pažitkou.
Fotky receptu Tyrolská petrželová polévka se šunkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!