Postup přípravy receptu Tyrolské knedlíky s kapustou:
Nakrájejte na kostičky housku. Na másle lehce zpěňte jemně nasekanou zelenou petrželku, přidejte ji k houskám a promíchejte. Zalijte mlékem, v nmž rozšleháte vajíčko. Vmíchejte drobně nakrájené uzené maso a hrubou mouku. Vypracujte těsto, ze kterého utvořte knedlíčky velké asi jako golfový míček. Zavařte je do vroucí osolené vody, vařečkou je nadzvedněte ode dna a vařte, dokud nevyplavou.
Kapusta na slanině: rozeberte na listy kapustu, silná žebra vyřízněte a nakrájejte na nudličky. Rozškvařte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte kapustu, lehce orestujte, podlijte trochou vývaru nebo vodou a poduste doměkka. Pak přidejte stroužky česneku, utřeného se solí, a majoránku, poprašte 2 lžícemi hladké mouky a ještě chvilku povařte.