4 ks hovězí roštěnec - plátky
| 2 lžíce sádlo
| 200 g uzená slanina /špek/
| 2 ks cibule
| 1 lžička mletá sladká paprika
| 200 ml vývar z hovězího bujónu
| 50 g máslo
| 50 g hladká mouka
| sůl, pepř podle chuti
Postup přípravy receptu Uherská roštěná:
Omyté a osušené hovězí plátky po obvodu mírně nakrojíme, z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme lžíci sádla a roštěnky na něm prudce opečeme po obou stranách a vyjmeme.
K výpeku přidáme druhou lžíci sádla a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu dorůžova. Zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem s hovězího bujónu, vrátíme roštěnky a pod poklicí dusíme zvolna doměkka.
Před dokončením zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a mouky.
Uherská roštěná se podává s vařenou rýží nebo houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Uherská roštěná:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!