Postup přípravy receptu Úhoř s kořením a červenou cibulí:
Řezy z ryby opepříme, osolíme a obalíme plátkem špeku, můžeme trošku přichytnout nití, aby špek držel. Nakrájíme cibuli na tenké plátky a koření dáme do plátěného pytlíčku, abychom ho nemuseli vybírat. Rozpálíme olej, cibuli podusíme, přilejeme červené víno, osolíme, opepříme a vložíme pytlíček s bylinkami a kořením. Necháme dusit 8-10 minut- zelenina se nesmí rozvařit. Ochutnáme a dochutíme citronem podle chuti.
Na pánvi pak rozpálíme malinko oleje a řezy z ryb v něm po obou stranách opečeme, tak 2- 3 minutky z každé strany a do zlatova. Vyndáme je a na výpeku opečeme na jemno posekané chilli papričky, smícháme s rybím vývarem a necháme trochu povařit.
Touto směsí polijeme řezy z ryb na talíři a přidáme dušenou červenou cibuli.