Použité suroviny receptu Utopenci s hořčicí a pivem:
8 špekáčků
| 4 lžíce plnotučné hořčice
| mletý černý pepř
| 4 větší cibule
| 4 chilli papričky
| 8 lžic cukru
| 1 lžíce soli
| 80 ml ocet
| 240 ml piva
| 4 bobkové listy
| 16 kuliček pepře
| 8 kuliček nového koření
Postup přípravy receptu Utopenci s hořčicí a pivem:
Špekáčky oloupeme a z každé strany podélně nakrojíme.
Hořčici smícháme s mletým pepřem a touto směsí pomažeme řeznou plochu špekáčků.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Do průřezů vložíme plátek cibule a chilli papričku.
Špekáčky spíchneme párátkem a na těsno je vložíme do dobře vymyté a vařící vodou vypláchnuté sklenice.
Pivo se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu a krátce povaříme. Stáhneme z ohně, necháme zchladnout a přidáme ocet.
Ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky, uzavřeme a necháme v pokojové teplotě vychladnout, pak přendáme do lednice, kde špekáčky ještě týden necháme uležet než budou nachystané ke konzumaci.
Fotky receptu Utopenci s hořčicí a pivem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!