Použité suroviny receptu Uzené hranolky smažené ve vinném těstíčku:
500 g uzeného vařeného karé nebo krkovičky
| Těstíčko: 10 g hladké mouky
| 1 vejce
| víno
| olej
| Bavorské brambory:
| 400 g oloupaných vařených brambor
| 1 cibule
| 50 g slaniny
| 1 lžíce sádla
| 1 lžíce kysaného zelí
| drcený kmín
Postup přípravy receptu Uzené hranolky smažené ve vinném těstíčku:
Na pánvi rozpustíme sádlo, osmažíme dozlatova cibuli, přidáme na kostičky nakrájený špek a přidáme na osminky nakrájené brambory. Až se brambory začnou opékat, přidáme nakládané zelí. Vše promícháme, osolíme a trochu okmínujeme, uchováváme v teple. Uzené maso nakrájíme na hranolky, namáčíme je v těstíčku a v oleji smažíme dozlatova. Servírujeme spolu s bavorskými bramborami a citrónem.
Fotky receptu Uzené hranolky smažené ve vinném těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!